Редактор: e-mail: кадър bTVБългария определено има нужда от най-малко 16 нови изтребители. На

...
Редактор: e-mail: кадър bTVБългария определено има нужда от най-малко 16 нови изтребители. На
Коментари Харесай

Румен Радев в Деня на ВВС: Когато на военната авиация се гледа като на средство за политика, винаги ни излиза скъпо

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

България несъмнено има потребност от минимум 16 нови изтребители. На военната авиация би трябвало да се гледа като на средство за отстояване на националния интерес и за гарантиране на националната сигурност, това разяснява в деня на Военновъздушните сили президентът Румен Радев пред Паметника на летеца в София.

„ Когато на военната авиация се гледа като на средство за реализиране на персонални политически цели, когато се погазва военната експертиза, постоянно ни излиза скъпо. Винаги води до хабене на публичен запас, до занижени качества, а в някои случаи и до загуба на човешки живот “, сподели още Радев, който в интервала 2014-2016 година беше пълководец на българските Военновъздушни сили.

Държавният глава разкри упованията си за делото в Конституционния съд във връзка основаването на орган, който да приготви промени в главния закон: „ Надявам се, че Конституционният съд ще отбрани Конституцията от незнанието и гаврите, които ѝ се сервират от ръководещите “.

В отговор на журналистически въпрос, Радев съобщи, че постигането на връзки на добросъседство и взаимно ценене на историята и езика с България е обвързване на първо място на Северна Македония, като страна претендент за член на Европейски Съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР